top of page
images.jpg

TURVALLISUUS​

​

Bitcoinpankki.fi talletukset sijaitsevat kassaholvissa (Suomi). Perinteisestä pankista poiketen emme tee "Charles Ponzin pyramidihuijausta" (varojen edelleen sijoitusta), vaan varat säilötään fyysisesti holviin. Varat ovat netin ulottumattomissa. Tilisiirtoihin käytämme erillistä puskurirahastoa, emme holvissa olevia asiakkaittemme varoja.

 

Me otamme tietosuoja-asiat tosissamme. Kaikki tieto on monikerrossalattu (mm. PGP, AES256, BIP38, jne.). Yksityisyyden ja turvallisuuden varmistamiseksi kaikki tilisiirrot ovat nimettömiä ja ne suoritetaan aina dynaamisesti eri tileiltä, jolloin tiedot eivät ole yhdistettävissä.

 

Emme luovuta tietoja eteenpäin. Mahdollisen pakkoluovutusmenettelyn tai urkinnan johdosta saatu tieto ei ole lukukelpoista.

​

Normaalin Bitcoin -tilin (bitaddress) tilitapahtumat ovat julkisia (esim. tili 3Nxwenay9Z8Lc9JBiywExpnEFiLp6Afp8v). Niiden käyttöä voidaan seurata lohkoketjuohjelmilla esim. www.lohkoketju.fi ja www.walletexplorer.com. Käyttäessänne pankkiamme, lohkoketjuja ei voida jäljittää.

​

Pankkimme toimesta bitcoinit voi "pestä" (laillinen alkuperän häivytys). Pesemiselle on monta syytä, mm. esim. monet markkinointiyritykset seuraavat julkisia bitcoin-siirtoja ja kohdistavat näihin suoramarkkinointia.

​

Epäilettekö joutuneenne laittoman urkinnan kohteeksi? Lähtien 01.06.2019 Suomessa viranomaisten kaikki vakoilu on laillista. Vakoilu ei edellytä epäilyä rikoksesta. Kaikki tekniset keinot ovat sallittuja (tekninen kuuntelu, katselu ja seuranta). Lisää tietoa saat tästä, tästä ja tästä.

 

Omia lompakkosovelluksia käyttäessänne suosittelemme tunnettujen maksullisten VPN -ohjelmistojen ja TOR -verkon samanaikaista käyttöä. Ilmainen VPN -palveluntarjoaja rahoittaa toimintansa myymällä kerätyn tiedon eteenpäin.

​

​

- VPN-palvelut / Mac / 2020

- VPN-palvelut / iOS / 2020

- VPN-palvelut / Windows / 2020

- VPN-palvelut / Android / 2020

- TOR -verkko

​

​

Teitä vakoillaan nytkin, mikäli olette netissä

​

Vakoilua voi vähentää käyttämällä tietoturvaohjelmistoja. Valitettavasti osa tarjotuista tietoturvaohjelmistoista ovat todellisuudessa vakoiluohjelmia (osa viranomaisten laillisia seurantaohjelmia).

Uusimpien (2020) vakoiluohjelmien käyttöä on valitettavasti ammattilaisenkaan vaikea estää. VPN -ohjelmat, sekä TOR -verkko vaikeuttavat näiden käyttöä. Suosittelemme aina viimeisimpiä tietoturvapäivityksiä.

​

Kts. Kaikkea voi oikeasti vakoilla.

​

Kts. Kaikkia puhelimia vakoillaan.

​

Puhelinviestinnässä menee mukana imei -koodi. Tällä tunnistenumerolla voidaan selvittää puhelimen sarjanumero ja historiatiedot (myös teidän henkilöllisyytenne). Teidät tunnistetaan myös äänenne (soundtrack) perusteella. Useasta suomalaisesta SIM -kortin käyttäjästä on olemassa äänitunniste (Sonera, DNA, Globetel, Saunalahti, Moi ja Tele Finland). Monen "myyjän" soiton pääasiallinen tarkoitus onkin saada äänestänne tunniste, jolla teidät tunnistetaan mistä puhelimesta tahansa. Normaalin liittymän kaikki puhelut robotoidaan tekstiksi (myös Suomessa) ja tallennetaan määräämättömäksi ajaksi. Tekstistä etsitään haluttuja avainsanoja (esim. "bitcoin"). SIM -kortin vaihto (prepaid) ei tosiasiallisesti lisää turvallisuutta. Prepaid -liittymä on tunnistettavissa (ostopaikka ja aika), jolloin mahdollisesti myös kameravalvonta kertoo liittymän ostajan. Mm. kaikissa R-kioskeissa on kameravalvonta. Kasvoja ei tarvita, kävelytyyli paljastaa teidät. Suomessa viranomaiset käyttävät kävelytyyliä henkilön tunnistamiseen.

​

Aikaisemmin puhelujen äänittäminen oli luvallista vain epäiltäessä rikoksesta, josta voi saada vähintään kaksi vuotta vankeutta. Uuden poliisivaltio -lakipaketin (06/2019) muutoksen myötä tiedustelulait sallivat puhelinkuuntelun aina, myös silloin kun rikoksesta ei epäillä. Muutoksen myötä poistettiin myös kirjesalaisuus. Yleisesti ei ole uutisoitu, mutta muutos aiheutti myös Kanta.fi -terveystietojen avaamisen kolmansille osapuolille (vakuutusyhtiöt, KELA, TE-keskus, poliisi, eläkeyhtiöt, jne..). Vahvistettu 26.04.2019 (ns. toisiolaki). Asian johdosta on syytä tehdä henkilökohtaista arviota siitä minkälaista tietoa lääkärilleen antaa, joka siirtää saamansa tiedon kanta.fi -rekisteriin ja edelleen viranomaisten tietoon. Viranomaisia Suomessa on enemmän kuin 1% (> 50 000 hlöä). Kanta.fi -rekisterissä oleva tieto on ollut kaikkien viranomaisten käytössä lähtien 01.05.2019.

 

Yleisesti ottaen muutokset sallivat kaikenlaisen vakoilun 24/7, miten se vain teknisesti on mahdollista. Vakoilu on sallittua sattumavaraisesti pistotarkastuksin ilman syytä ja siitä jälkikäteen ilmoittamatta. Yleisimmät sähköpostit (mm. Gmail) ovat avoimesti kaikkien viranomaisten nähtävissä. Vaikeammin vakoiltavissa ovat esim: yandex.ru, Safe-mail.net ja protonmail.com. 

 

Koko sosiaalista mediaa valvotaan (sähköpostit, pikaviestit, tallennetut dokumentit, tiedonsiirto, kirjautumistiedot, valokuvat sekä ääni- ja videopuhelut). Tutustu tarkemmin tästä.

​

Tunnistautuminen mobiilivarmenteella biitimaatti -automaateilla tuli käyttöön 01.11.2019.

​

Telekuuntelua ei voi teknisesti kohdistaa kryptatuille puheluille.

Venäläinen signal -ohjelma lienee näistä arvostetuin (ainoa mitä mm. Edward Snowden suosittelee). Android, iPhone, Windows ja Mac. Sovellus toimii muutoin kuin WhatsApp. Suosittelemme tätä ensisijaiseksi ja ainoaksi ohjelmaksenne.  

kts. signal.org

​

Puhelin on vakoilulaite (myös iPhone). Jokainen hipaisu tallentuu. Puhelin kertoo mm. tarkasti sijaintinne, vaikka asetuksissa sijaintitiedot eivät ole päällä. Puhelimiin on saatavana vapailta markkinoilta satoja ohjelmia, joilla puhelimen ympäristöä voidaan kuunnella silloinkin kun se "nukkuu". Osassa puhelimissa on irrotettavan akun lisäksi muu sisäinen kiinteä virtalähde, jolloin akun poistaminen ei estä vakoilua. Puhelimen "lentokonetila" ei estä liikennöintiä kaikilta sovelluksilta (esim. WhatsApp). Puhelimesi lähettää dataa siitäkin huolimatta vaikka olisit ladannut prepaid -liittymäsi ilman dataa.

​

Kamera on syytä peittää kun sitä ei käytetä (puhelin, tietokone, TV). Puhelimien, tietokoneiden ja TV kameroiden kaappaaminen on yleistä. Pöydällänne oleva QR -koodi (private key) voidaan lukea tietämättänne (mm. lentokoneessa). Tällä koodilla tilinne voidaan siirtää toisen haltuun. Uhka voi tulla myös kauempaa. Laadukas optiikka mahdollistaa QR -koodin lukemisen etäämpää, jopa satojen metrien päästä.

​

Puhelin ja tietokone kertovat teistä kaiken. Mm. syöttämänne Bitcoin -lompakon salasanat!!! Vakoilu on erittäin helppoa.

(keylogger ominaisuus tallentaa kaikki syöttötiedot automaattisesti)

​

Puhelimien vakoiluohjelmia on satoja;

https://www.spyzie.com

https://spyera.com

https://www.flexispy.com

http://www.mobile-spy.com

https://www.mspyonline.com

https://www.mobistealth.com

https://www.highsterspyapp.com

https://www.bestphonespy.com

Jne ... jne ... lista on loputon

​

Älkää lukeko arkaluontoista tietoa ääneen. Useissa tietokoneissa mikrofoni on "piilotettu" ja sitä ei myöskään tarkoituksella voi kytkeä pois päältä. Mikrofoni toimii usein, vaikka sen käytölle ei ole annettu lupaa. Mikrofonin voi peittää teipillä. Vakoiluohjelmien avulla tietokone ja puhelin lähettävät äänitiedostoja myös nukkuessaan. Älypuhelinten normaalit sovellukset ovat vakoiluohjelmia. Laitteet kannattaa kytkeä pois verkosta kun niitä ei käytetä. Wi-Fi off ei riitä. RJ-45 irti tai modeemi kiinni, muu ei oikeasti auta.

​

Annoitteko luvan käyttää mikrofonia?

​

Vakoilua tapahtuu myös internettiin kytkettyjen viihde -box, pelikonsolit ja TV -laitteiden kautta (mikrofoni, kamera), jolloin kaikki huoneessa käydyt keskustelut välittyvät eteenpäin ja usein kuvan kanssa. Vakoiluohjelman avulla TV:n sulkeminen vie sen feikki "Off line"-tilaan, jolloin se edelleen lähettää kuvaa ja ääntä (smart TV).

​

Google kuuntelee teitä nytkin.

​

​

On hyvä ymmärtää, että vakoilu ja valvonta tapahtuvat huomaamatta.

​

​

https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000005603030.html

​

https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000005565786.html

​

https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000005568282.html

​

​

https://yksityisille.hub.elisa.fi/nain-tarkistat-ettei-koneellasi-ole-vakoiluohjelmaa/

​

Huom! Viralliset vakoiluohjelmien skannausohjelmat eivät paljasta viranomaisten virallisia vakoiluohjelmia.

​

​

Tutustu

​

yksityisyydensuoja.fi

​

​

​

​

force majeure

​

Bitcoinpankki ei vastaa vahingosta, joka aiheutuu sellaisesta ylivoimaisesta esteestä, joka on bitcoinpankin vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella ja jota ei kohtuudella voi välttää tai voittaa.

Ylivoimaisella esteellä, eli ”force majeure”, käsitetään sellaisina ennalta arvaamattomia seikkoja tai olosuhteiden muutoksia kuten esimerkiksi luonnonkatastrofi, saarto, sota, ymv. bitcoinpankista riippumattomista ja sen toimintaan olennaisesti vaikuttavista häiriöstä. Bitcoinpankki vastaa vahingosta, jossa on kysymys puutteellisesta tietoturvasta.

​

bottom of page